Loading Events

Utbildning fundraising / insamling stora gåvor (Stockholm)

Dag 1 kl 9:30-17:00 följt av gemensam middag
Dag 2 kl 9:00-15:00

Utbildningen omfattar hur man arbetar på ett strukturerat sätt för att attrahera stora gåvor och stöd. Vi går tillsammans igenom hela processen från planering och strategi till hur man praktiskt arbetar med olika typer av möjliga givare från första kontakt till det att frågan om en gåva ställs. Under utbildningen utvecklar vi också begreppet “stewardship” och betydelsen av det i arbetet med stora gåvor.

Utbildningen blandar deltagare från olika organisationer. Bland våra tidigare deltagare finns fundraisers, verksamhetschefer och andra intresserade. Utbildningen hålls på svenska/ skandinaviska och kräver inga förkunskaper.

 

Utbildningen hjälper dig med

  • Framgångsfaktorer och strategier för att utveckla möjligheter för större gåvor
  • Från första kontakt till hur man ställer frågan om en gåva – hur går det till?
  • Skillnader mellan olika typer av prospekt bland stiftelser, privatpersoner och företag.
  • Arbetet med givarvård (stewardship).

Exempel på organisationer som deltagit i tidigare omgångar: Aalto-universitetet, ActionAid, Barncancerfonden, Blekinge museum, Bonniers Konsthall, Chalmers, Danmarks Tekniske Universitet, Ersta diakoni, Finlands Nationalopera, Handelshögskolan i Stockholm, Hjärnfonden, Kungliga Operan, Lunds universitet, Läkare Utan Gränser, Malmö högskola, Mälardalens högskola, Plan International Finland, Riksteatern, Scenkonstmuseet, Sverige för UNHCR, Stockholms Stadsmission, Universitetet i Oslo, Unicef (Norge och Finland), Universeum, Världsnaturfonden WWF, Åbo Akademi.

 

Pris

Vid anmälan före 26 september: 6900 SEK ex moms (6400 SEK ex moms för FRII-medelmmar). I priset ingår kursdeltagande, lunch bägge dagar och middag 7 november.

 

 

Våra utbildningsledare

Inger Stern (Brakeley Nordic) har lång erfarenhet av fundraising både som konsult och som fundraisingansvarig. Som Linköping universitets fundraisingansvarig mellan 2003 –2015 ledde hon bland annat kampanjen Expanding Excellence som hade inbringat mer än 270 MSEK när den avslutades 2010.

Johan Wennström (Brakeley Nordic) Sedan 1998 har Johan arbetat med universitet för att hjälpa dem att utveckla sina externa relationer, där fundraising är en viktig del. Sedan 2010 är han VD för Brakeley Nordic och hjälper nu icke-vinstdrivande organisationer i olika sektorer med fundraising där fokus ligger på stora gåvor.

Åsa Formo (Brakeley Nordic) har erfarenhet av insamlings­arbete från Blomsterfonden – en ideell organisation i vårds­ektorn, och som fundraisingkonsult på Brakeley. Hon har tidigare arbetat inom utbildningssektorn och i IT-sektorn.

Olof Hugander (Brakeley Nordic) som tidigare arbetat som konsult på Brakeley 2008-2010 återkom till Brakeley 2018. Däremellan har han främst arbetat på KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) som är en av Sveriges största forskningsfinansieringsorganisationer.

Gästtalare

Ytterligare info inom kort.

”Utbildningsledarna var mycket professionella och de skapade en vänlig atmosfär som ökade motivationen och uppmärksamhet på ett bra sätt. Kursinnenhållet var utmärkt: fullt av fakta och exempel på insamlingsfall. Jag har nu verktygen för att skapa den struktur som behövs för att utveckla får stiftelses organisations­struktur och insamling av stora gåvor.

​Susanne Kvist
Stiftelsen Henrik Superman

Frågor?

Kontakta Åsa Formo på asa.formo@brakeleyeurope.com eller +46 70 689 30 33

Share on Social media

Go to Top